All for Joomla The Word of Web Design

Zajednica sportskih udruga grada Opatije.  Osnovana s ciljem razvitka i promicanja sporta.  Više O NAMA

 • image

  Sportski savez grada Opatije

  Dobrodošli na stranice Sportskog saveza grada Opatije koji trenutno ujedinjuje 36 članica u zajedničku organizaciju.

 • image
 • image [/slide_caption]
 • image [/slide_caption]
 • image [/slide_caption]
 • image [/slide_caption]
 • image [/slide_caption]

Usklađeni smo sa odredbama o GDPR-u.

VEL 10

Ivona Tubić i Marsel Katić najuspješniji sportaši Grada Opatije u 2015. godini

Sinoć je u Sportskoj dvorani Marino Cvetković održano svečano proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša, sportskih ekipa i sportskih djelatnika Grada Opatije u 2015. godini. Organizator svečane dodjele bio je Sportski savez grada Opatije na čelu s predsjednikom Fernandom Kiriginom. Mnogobrojne posjetitelje kroz program je vodio Neno Pavinčić, a za glazbeni dio programa bio je zadužen David Danijel.

Na svečanoj dodijeli bio je prikazan film o laureatima snimljen posebno za ovu prigodu, a okupljene sportaše i sve prisutne pozdravio je predsjednik Sportskog saveza grada Opatije Fernando Kirigin, gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić te predstavnici Primorsko-goranske županije i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.

Veliku galeriju fotografija možete vidjeti na našoj Facebook stranici.

Na temelju pristiglih nominacija, a sukladno Pravilniku o izboru i proglašenju najuspješnijih sportaša i sportskih djelatnika u Gradu Opatiji (http://www.ssgo.hr/images/dokumenti/akti_ovjereni/pravilnik_nagradjivanje.pdf), Ocjenjivački sud Sportskog saveza grada Opatije u sastavu Zlata Torbarina (predsjednica), Kristina Tubić, Mario Šikić, Franjo Dobrila, Dragutin Galina, Aleksandar Monar i Fernando Kirigin izabrao je ovogodišnje laureate – najuspješnije sportaše i sportske djelatnike Grada Opatije u 2015. godini.


NAJUSPJEŠNIJA SPORTAŠICA    

Ivona Tubić (Karate klub Opatija)

Na Paris Openu, jednom od najjačih karate turnira na svijetu, Ivona je osvojila odlično 3. mjesto u kategoriji seniorki do 68 kilograma. Da je u životnoj formi potvrdila je i ekipnim zlatom na Europskom prvenstvu, naslovom seniorske prvakinje Hrvatske te brončanom medaljom na Balkanskom prvenstvu.

 

NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠ

Marsel Katić (Automobilistički klub Opatija Motorsport)

Marsel  je osvojio 1. mjesto u klasi 4 za Prvenstvo Hrvatske u rallyju, te 2. mjesto u generalnom poretku Prvenstva Hrvatske u rallyju. Valja istaknuti  da je ovo njegova treća uzastopna titula prvaka Hrvatske, za što mu je Hrvatski auto i karting savez dodijelio posebnu nagradu - Zlatnu kacigu!

 

NAJUSPJEŠNIJA ŽENSKA SENIORSKA EKIPA

Karate klub Opatija u sastavu Ivona Tubić, Danka Zorić i Petra Žic

Nagradu za najuspješniju opatijsku žensku seniorsku ekipu u 2015. godini donijelo im je 3. mjesto ekipno na Prvenstvu Hrvatske održano 20. prosinca 2015. godine u Slavonskom Brodu.

 

NAJUSPJEŠNIJA MUŠKA SENIORSKA EKIPA

Automobilistički klub Opatija Motorsport u sastavu Marsel Katić, Denis Rubinić, Tomas Hrvatin, Mateo Butorac, Viliam Prodan i Zdravko Draženović.

Oni su osvojili  2. mjesto u poretku klubova za Prvenstvo Hrvatske u rallyju. Marsel i Denis bili su prvi na Prvenstvu, a uspjehe AK Opatija Motorsporta nastavljaju Tomas i Mateo, koji su ove godine postali seniorski prvaci Hrvatske u rallyju u klasi 2.

 

NAJUSPJEŠNIJA ŽENSKA KADETSKA EKIPA

Streljački klub DVD Opatija u sastavu Natali Voskion, Mia Borojević i Iva Kukuruzović

Na Prvenstvu Hrvatske u streljaštvu osvojile su prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji u gađanju serijskom zračnom puškom. Ovom uspjehu valja dodati još jedan njihov odličan rezultat postignut u prošloj godini - osvojeno drugo mjesto u ligi Hrvatskog streljačkog saveza u ekipnoj konkurenciji u gađanju serijskom zračnom puškom.

 

NAJUSPJEŠNIJA SPORTAŠICA KADETKINJA

Natali Voskion (Streljački klub DVD Opatija)

Natali  je osvojila 1. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji na Prvenstvu Hrvatske za kadetkinje u disciplini malokalibarska puška P+20 ležeći. Sjajno pucanje donijelo joj je i titulu viceprvakinje u disciplini malokalibarska puška trostav.

 

NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠ KADET 

Mateo Šepić (Speed badminton klub Pešekani)

Mateo se pobrinuo da Opatija ni ove godine ne ostane bez svjetskog zlata! Na Svjetskom prvenstvu u speed badmintonu održanom u kolovozu u Berlinu, Mateo je odličnim partijama u 7 mečeva ostvario isto toliko pobjeda. U finalu je svladao Poljaka Filipowicza, prvog igrača svijeta, čime je apsolutno zasluženo osvojio naslov najboljeg na svijetu u kategoriji dječaka do 14 godina, uspješnu sezonu zaokružio je naslovom prvaka Hrvatske u kategoriji do 18 godina.

 

NAJUSPJEŠNIJA ŽENSKA JUNIORSKA EKIPA

Karate klub Opatija u sastavu Lucija Peruško i Petra Peruško i Glorija Olić

Na Austria junior openu održanom u Salzburgu 20. i 21. lipnja 2015. godine osvojile su ekipno 2. mjesto. Pridodamo li tome Prvenstvo Hrvatske u karateu za juniorke održano 20. prosinca 2015. godine u Slavonskom Brodu, gdje su osvojile 3. mjesto, zasluženo su postale  najuspješnija ženska juniorska ekipa Opatije u 2015. godini.

 

NAJUSPJEŠNIJA MUŠKA JUNIORSKA EKIPA

Tenis klub Opatija u sastavu Dino Bonetta, Marko Boltužić, Karlo Kajin, Filip Šepić, Jan Robert Lajoš, Luka Mršić, Andrej Omeragić i Niko Krainer

Na momčadskom prvenstvu Hrvatske za juniore do 18 godina održanom od 14. do 16. srpnja 2015. godine u Zagrebu osvojili su drugo mjesto i okitili se titulom viceprvaka države.

 

NAJUSPJEŠNIJA SPORTAŠICA JUNIORKA

Maja Zorić (Karate klub Opatija)

Na Svjetskom karate kupu održanom u srpnju u Umagu Maja je osvojila zlatnu medalju u kategoriji mlađih seniorki iznad 68 kg. Dodamo li da je ove godine osvojila i brončanu medalju na Europskom prvenstvu te srebrnu medalju na Prvenstvu Hrvatske, jasno je da je iza Maje jedna od najboljih godina u njenoj karijeri.

 

NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠ JUNIOR

Dominik Frković  (Kickboxing klub Opatija Fight Club))

Na Prvenstvu Hrvatske u kickboxingu po low kick pravilima, održanom u Poreču, na kojem je nastupilo gotovo 200 boraca, Dominik je osvojio 2. mjesto u kategoriji  do 75 kg i tako postao viceprvak Hrvatske. Taj mu je odličan rezultat donio još jedno veliko priznanje – Hrvatski kickboxing savez uvrstio ga je na popis reprezentativaca te je u kolovozu nastupio na Europskom prvenstvu u kickboxingu za juniore u Španjolskoj.

 

 

NAJUSPJEŠNIJI TRENER

 Dragutin Galina (Karate klub Opatija)

 

Glavni je trener Karate kluba Opatija i izbornik seniorske ženske nacionalne reprezentacije. Nositelj je crnog pojasa šesti dan te licencirani trener Svjetske karate federacije. Već niz godina postiže vrhunske rezultate na svjetskoj, europskoj, državnoj i županijskoj razini, a njegovi karatisti i karatistice svake godine osvajaju i do dvjesto medalja u svim kategorijama. Kao izbornik hrvatske ženske seniorske karate reprezentacije prošle je godine predvodio svoje izabranice do 3 odličja na europskim prvenstvima, 3 odličja na europskim igrama, 5 odličja na turnirima Premier lige i World cup serije, 11 odličja na međunarodnim natjecanjima te 24 odličja na domaćim natjecanjima. Natjecatelji Karate kluba Opatija u 2015.  Godini su pod njegovim vodstvom na svim natjecanjima osvojili ukupno 185  medalja!

 


IZUZETNA SPORTSKA POSTIGNUĆA

Azra Saleš (Karate klub Opatija)

Na Balkanskom prvenstvu za seniore koje se u veljači održalo u Čačku, Azra je osvojila 3. mjesto pojedinačno u kategoriji do 68 kg. Ranije istog mjeseca Azra je bila 3. na Prvenstvu Hrvatske, a sjajnu polusezonu zaokružila je ekipnim zlatom na Europskom prvenstvu u Istanbulu.

 


PERSPEKTIVNI SPORTAŠI GRADA OPATIJE

Marijan Mavar (Jaht klub Croatia Opatija)

Na otvorenom državnom prvenstvu RH za klasu Optimist u konkurenciji od 170 natjecatelja iz 7 zemalja održanom u Rapcu od 17. do 20. rujna 2015. godine u ukupnom poretku osvojio je brončano odličje.  

 


POSEBNA PRIZNANJA OCJENJIVAČKOG SUDA SPORTSKOG SAVEZAGRADA OPATIJE

Dalibor Korenić (46)  - Klub za športsku rekreaciju „Gorovo“

U sportskim je vodama od malih nogu, a nakon što je školovanjem stekao status višeg trenera sportske rekreacije, sport mu je postao i životni poziv. Radio je kao trener u raznim klubovima, a Klub za športsku rekreaciju „Gorovo“ pod njegovim je vodstvom dobio brojna priznanja. Kroz njihove aktivnosti i manifestacije preko 30 posto građana Opatije svih dobnih skupina bavi se organiziranom sportskom rekreacijom. Godišnje provode desetak redovnih sportsko rekreativnih programa i 45 povremenih programa i manifestacija, u kojima sudjeluje i do 4 tisuće sudionika svih dobnih skupina, a što Opatiju svrstava u sam vrh što se tiče rekreacije, ne samo u državi, već i u Europi.

 

 Dragan Čakardić (65) - Streljački klub DVD Opatija

 Trener Streljačkog kluba DVD-a Opatija u streljaštvu je od davne 1963. godine kao takmičar, a od 1973. kao trener, kada pod okriljem DVD-a Opatija osniva Streljački klub, s ciljem popularizacije ovog sporta, ali i kako bi privukao mlade generacije u dobrovoljno vatrogastvo. Sve do danas, iz godine u godinu, pod njegovim vodstvom stasaju mnogi uspješni strijelci i strijelkinje s opatijskog područja, koji redovito osvajaju državna prvenstva, ali i medalje na svjetskom nivou. Njegov neumorni i predani rad, naročito s mladim uzrastima, garancija su sportskih uspjeha generacija koje dolaze.

 

Diego Lipovšek (47) – Stolnoteniski klub Opatija 08

Stolni tenis upoznao je u prvom razredu osnovne škole, kada je počeo trenirati i natjecati se, a 1988. godine postaje i trener. Odgojio je generacije stolnotenisača i stolnotenisačica, od kojih su se mnogi okitili državnim medaljama. Pod njegovom trenerskom palicom u klubu treniraju članovi svih uzrasta, od najmlađih do seniora, kao i osoba s invaliditetom, a klub se ponosi europskim i svjetskim medaljama s natjecanja osoba s invaliditetom i medaljom s paraolimpijskih igara. Zahvaljujući njemu, Opatija ima mnoge jedinstvene projekte, poput učenja stolnog tenisa u vrtiću, a u naš grad doveo je i kampove na kojim se pripremaju reprezentativci iz raznih europskih zemalja, kao i naši perspektivni stolnotenisači. Predsjednik je Stolnoteniskog saveza PGŽ, član Izvršnog odbora Hrvatskog stolnoteniskog saveza te radi s reprezentacijom već deset godina.

 

 

 

 

Izvještaji

Pregledajte rezultate naših Članica i pojedinaca


Zajednica sportskih udruga grada Opatije

SPORTSKI SAVEZ GRADA OPATIJE

Zajednica sportskih udruga grada Opatije „Sportski savez grada Opatije“ osnovana je 1998. godine s ciljem razvitka i promicanja sporta i sportske rekreacije, poticanja vrhunskog sportskog stvaralaštva, razvitka sportskih aktivnosti djece i mladeži te objedinjavanja i usklađivanja aktivnosti i programa sporta svojih članica. Zajednicu sportskih udruga grada Opatije danas čine 36 sportskih udruga, kako iz olimpijskih, tako i iz neolimpijskih sportova.


Saznaj više
Opatija


LINKOVI

grb opatija

 gpdlogo

thalassotherapia opatija

pod uckom

SSGO.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se