Copyright © 2010-2017 Športski savez grada Opatije

Sanja Lotspaich i Enrico Marotti najuspješniji opatijski sportaši u 2017. godini

Objavljeno Srijeda, 07 Veljača 2018

Najuspješniji sportaš grada Opatije u 2017. godini je Enrico Marotti, a najuspješnija sportašica Sanja Lotspaich.

U Sportskoj dvorani Marino Cvetković sinoć se s početkom u 18.00 sati održalo svečano proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša, sportskih ekipa i sportskih djelatnika Grada Opatije u 2017. godini. Organizator svečane dodjele je Sportski savez grada Opatije na čelu s predsjednikom Fernandom Kiriginom.

Nagrade najuspješnijim sportašima i sportskim djelatnicima uručene su u prisutnosti više stručne suradnice za sport, tehničku kulturu i EU programe PGŽ-a Sandre Stojković Hinić, predsjednika Zajednice sportova Primorsko-goranske županije Veljka Karabajića, tajnika Zajednice sportova Primorsko-goranske županije Darka Ivoševića, člana Izvršnog odbora zajednice sportova PGŽ-a Slaviše Bradića, predsjednika Gradskog vijeća Grada Opatije Roberta Kurelića te zamjenika gradonačeknika Grada Opatije Emila Priskića.

U glazbenom dijelu nastupili su Antonio Krištofić i gitarist Natko Štiglić.

Ocjenjivački sud Sportskog saveza grada Opatije u sastavu Zlata Torbarina (predsjednica), Kristina Tubić, Mario Šikić, Franjo Dobrila, Dragutin Galina, Aleksandar Monar i Fernando Kirigin izabrao je ovogodišnje šampione – najuspješnije sportaše i sportske djelatnike Grada Opatije u 2017. godini.

Enrico Marotti član je Društva sportova na moru Volosko, a na Euro Grand Prixu koji se održavao krajem kolovoza u Bolu na Braču osvojio je zlato u najzahtjevnijoj disciplini u jedrenju na dasci – slalomu. Prošle je godine u Bolu postao i viceprvak svijeta u jedrenju na dasci u disciplini slalom i osigurao prvu seniorsku windsurfing medalju za Hrvatsku.

Sanja Lotspaich članica je Sportskog ribolovnog kluba Ičići, a na Svjetskom prvenstvu za seniorke u lovu štapom s obale održanom u studenom u Južnoj Africi, kao članica hrvatske reprezentacije osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji, dok je u pojedinačnoj konkurenciji zauzela osmo mjesto.

Najuspješnija seniorska ekipa u 2017. godini je ekipa AK Opatija Motorsporta u sastavu Marsel Katić, Denis Rubinić, Tomas Hrvatin, Mateo Butorac, Viliam Prodan, Marko Stiperski, Luka Raštegorac, Igor Puž i Tihomir Pašić, dok najuspješniju žensku seniorsku ekipu čine članice Streljačkog kluba DVD Opatija u sastavu Pamela Gubo Samarđić, Raisa Gojak, Matea Kršanac, Lucija Novak, Natali Voskion i Suzana Lunder.

Nagradu za najuspješnijeg juniora dobio je Kristian Kolaj iz Kickboxing kluba Opatija Fight Club, najbolja juniorka je Matea Kršanac iz Streljačkog kluba DVD Opatija, dok je nagrada za najuspješniju juniorsku ekipu dodijeljena Streljačkom klubu DVD-a Opatija u sastavu Natali Voskion, Matea Kršanac i Iva Kukuruzović.

Najuspješniji sportaš kadet u protekloj godini bio je Anton Baždarić iz Karate klub Opatija, najuspješnija kadetkinja Kornelia Hunčak iz Teniskog kluba Opatija, najbolja kadetska momčad Anton Baždarić, Filip Ramić, Karlo Zoričić i Tomislav Benić iz Karate kluba Opatija, a najbolja ženska kadetska ekipa Kornelia Hunčak i Matea Biondić iz Teniskog kluba Opatija.

Najuspješniji sportski djelatnik u 2017. godini je Diego Lipovšek iz Stolnoteniskog kluba Opatija 08, nagradu za najuspješnijeg trenera primio je Luka Bučević iz Športskog ribolovnog kluba Ičići, najuspješnijim sportašem s invaliditetom proglašen je Vjekoslav Gregorović iz Stolnoteniskog kluba Opatija 08, dok je nagrada za zaslužnog sportskog djelatnika otišla u ruke Draganu Čakardiću  iz Streljačkog kluba DVD Opatija.

Nagrađeni su i perspektivni sportaši – Luana Zdrinščak iz Rukometnog kluba Liburnija Opatija, Lucijan Dujmić iz Vaterpolo kluba Opatija i Kristijan Flego iz Nogometnog kluba Opatija.

Ocjenjivački sud Sportskog saveza grada Opatije dodijelio je posebna priznanja koja su otišla u ruke Igoru Pužu iz Auto kluba Opatija i Jedriličarskom klubu Opatija u ime kojeg je nagradu preuzeo Mario Šikić.