Copyright © 2010-2017 Športski savez grada Opatije

Tenis: Održano 21. Otvoreno prvenstvo Opatije do 12 godina

Objavljeno Četvrtak, 12 Listopad 2017

Od subote 7. do ponedjeljka 9. listopada 2017. godine na terenima Teniskog kluba Opatija održano je 21. Otvoreno Prvenstvo Opatije u tenisu za uzrast do 12 godina.

Sudjelovalo je 15 tenisača i 24 tenisačice iz Bala, Zagreba, Rukavca, Poreča, Rapca, Pule, Rijeke, Vodnjana, Varaždina, Osijeka, Maribora (Slovenija) i domaćin Opatija.

U konkurenciji dječaka nismo imali predstavnika zbog bolesti jednoga od favorita turnira Emanuela Ivkića. Kod djevojčica nastupile su 5 predstavnica TK Opatije. Ivona Omeragić, Eva Kranjčević i Ema Žiganto natjecanje su završile nakon 1. kola. Pozitivno iznenađenje bila je Nika Petrović koja se na svome prvome turniru plasirala u 2. kolo. Dora Biondić potvrdila je svoju kvalitetu plasmanom u finale turnira - rekao je trener Denis Kurilić, trener TK Opatije.

Finalni susret Dore i Manuelle Persson iz TK Pećine (Rijeka) pripao je Manuelli rezultatom 2:1 (6:7/6/; 6:1; 6:0).

Finalni ogled Dore i Manuelle pokazao je svu ljepotu teniskog sporta. U prvome setu Dora je fantastičnom igrom pokazala zašto je prvakinja Hrvatskog Mastersa do 10 godina. Manuellu, dvije godine stariju i fizički dvostruko jaču, Dora je konstantnim napadima i smislenom igrom prisilila na  defenzivnu igru i čekanje prilika na Dorinu grešku. Iako je sljedeća dva seta Dora rezultatski glatko izgubila, na terenu to nije bilo tako. Vodila se nesmiljena borba za svaki poen. Na kraju je Manuellina fizička snaga prevagnula u finalnome susretu. Prikazano igrom i pristupu svakome susretu na ovome turniru Dora može biti zadovoljna - prokomentirao je Kurilić.

Kod dječaka u finalu turnira sastali su se dva zagrebačka tenisača, Lukas Slivar iz TK Medvešćak i Hrvoje Marić i TK Ponikve.

Finalni susret završio je rezultatom 2:0 (6:1; 6:3) u korist Lukasa. Susret je trajao više od dva sata i prikazan je lijepi tenis. U ključnim momentima Hrvoje je činio više pogrešaka i emotivnije reagirao na njih.

U parovima odigrani su susreti samo kod djevojčica. U finalu susreli su se kao par finalistkinje pojedinačnog dijela turnira Dora Biondić i Manuella Persson protiv rukavačkog para sestara Roze i Nine Piškulić!

Pobijedile su Dora i Manuella rezultatom 2:0 (6:3; 6:4).