Copyright © 2010-2017 Športski savez grada Opatije

Održan prijem za uspješne sportaše (28. prosinac 2017.)

Objavljeno Petak, 29 Prosinac 2017

Predsjednik Sportskog saveza grada Opatije Fernando Kirigin i zamjenik gradonačelnika Emil Priskić primili su sinoć opatijske sportaše koji su u drugoj polovici 2017. godine ostvarili vrhunske rezultate. Na svečanosti organiziranoj u maloj dvorani Sportske dvorane Marino Cvetković uspješnim sportašima uručena su priznanja i prigodne nagrade.

PRIMLJENI SPORTAŠI

 

 

Dora Biondić (Teniski klub Opatija)

Dora se kroz regionalne Masters turnire kvalificirala na državni Masters. Svojim briljantnim igrama postala je pobjednica Hrvatskog Mastersa  do 10 godina, te je potvrdila status jedne od najperspektivnijih tenisačica Hrvatske u mlađim kategorijama.

 

Jana Redžić (Karate klub Opatija)

Na Croatia Openu, jednom od najjačih turnira u ovom dijelu Europe,  Jana je osvojila brončanu medalju u kategoriji mlađih učenica do 32 kilograma.

 

Lana Rogović (Karate klub Opatija)

Na istom turniru Lana je ponovila uspjeh svoje klupske kolegice osvojivši 3. mjesto u kategoriji mlađih učenica do 32 kg.

 

Leon Buršić (Karate klub Opatija)

 Leon je osvojio drugo mjesto na Croatia Openu u kategoriji mlađih učenika do 38 kg.

 

David Milinovich (Karate klub Opatija)

Na Svjetskom karate kupu održanom u srpnju u Umagu David je osvojio brončanu medalju u kategoriji učenika do 40 kg.

 

Bojan Hlača  (Auto klub Opatija)

Prvenstvo Hrvatske – disciplina A02 brdsko prevenstvo povijesnih automobila, 1. mjesto u klasi P1.

 

Dorijan Kljun (Auto klub Opatija)

Prvenstvo Hrvatske – disciplina A02 brdsko prevenstvo povijesnih automobila, 1. mjesto u klasi P2.

 

Mladen Sigurnjak (Auto klub Opatija)

Prvenstvo Hrvatske – disciplina A02 brdsko prevenstvo povijesnih automobila, 1. mjesto u klasi P3.

 

Aleks Veselinović (Auto klub Opatija)

Na Prvenstvu Hrvatske disciplina A11 kronometar vožnje Aleks je osvojio 1. mjesto u klasi 2, dok je u HAKS kupu u Formula Driver vožnjama osvojio 2. mjesto u klasi 2.

 

Nino Andrejević (Auto klub Opatija)

U seniorskoj konkurenciji, na Kupu Hrvatske u Formula Driver vožnjama Nino je osvojio 1. mjesto u klasi 3.

 

Edi Kuharić (Automobilistički klub Opatija motorsport)

Edi je sa svojom Zastavom Yugo sudjelovao u Prvenstvu Hrvatske u kronometru te se plasirao na 1. mjesto klase 5, a sa samo 90 stotinki zaostatka za vodećim osvojio je 2. mjesto generalnog poretka. U Formula Driver kupu, najmlađoj automobilističkoj disciplini osvojio je 3. mjesto klase 7.

 

Tomas Hrvatin i Marko Stiperski (Automobilistički klub Opatija motorsport)

Tomas i Marko natjecali su se na prestižnom internacionalnom kup natjecanju pod nazivom Mitropa rally kup koje se vozi u Austriji, Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj te su osvojili 1. mjesto Challange Light kupa (vozila na dva pogona do 1600 ccm).

 

Kristian Kolaj (Kickboxing klub Opatija Fight Club)

Kristian je Europsko prvenstvo u kickboxingu za kadete i juniore i mjesto u reprezentaciji izborio zahvaljujući tituli dvostrukog državnog prvaka ove godine. U najatraktivnijoj disciplini, onoj po K1 pravilima, Kristian je u svojoj  kategoriji do 54 kg osvojio europsku broncu.

 

Matea Kršanac (Streljački klub DVD Opatija)

Europsku broncu osvojila je Matea Kršanac na Europskom prvenstvu u disciplini Field Target u Marienbergu. Riječ je o disciplini u kojoj se zračnim puškama gađaju mete različitih promjera na udaljenostima od 9 do 50 metara.

 

Vjekoslav Gregorović (Stolnoteniski klub Opatija 08)

Vjekoslav je osvojio srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji na Europskom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom održanom u Laškom u Sloveniji.

 

Enrico Marotti (Društvo sportova na moru Volosko)

Nakon četiri dana natjecanja na Euro Grand Prixu koji se održavao krajem kolovoza u Bolu na Braču, Enrico je osvojio zlato, te je time još jednom dokazao svoju superiornost u najzahtjevnijoj disciplini u jedrenju na dasci – slalomu.

 

Sanja Lotspaich (Športsko ribolovni klub Ičići)

Na Svjetskom prvenstvu za seniorke u lovu štapom s obale koje se od 4. do 11. studenog ove godine održalo u Južnoj Africi, Sanja je kao članice hrvatske reprezentacije osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji. Pojedinačno je zauzela 8. mjesto.