All for Joomla The Word of Web Design

Zajednica sportskih udruga grada Opatije.  Osnovana s ciljem razvitka i promocanja sporta.  Više O NAMA

Dora Biondić pobjednica Mouratoglou Ten-Pro Global Junior Tour turnira do 11 godina u Nici

Tenis Dora NicaNakon prošlogodišnjeg Ten-Pro Global Junior Tour u akademiji Rafaela Nadala Movi star turnira u Manacoru (Palma de Mallorca), te u lipnju mjesecu ove godine  na Ten-Pro Global Junior Tour Kim Klijsters Academy turniru u gradu Bree (Belgija), Dora je nastupila i na svome trećem TEN PRO GLOVAL Junior Open Tour u akademiji Patrica Moratoglou-a turnira u Nici (Francuska). Patrick Mouratoglou je od 2012. godine trener Serene Williams, najtrofejnije tenisačica današnjice. I na svome trećem nastupu, kao i na prethodna dva,  Dora je osvojila turnir ovaj put do 11 godina!

U Dorinoj kategoriji do 11 godina prijavljeno je 48 tenisačica, koje su bile raspoređene po rejtingu u tri skupine po 16 igračica! U svojoj skupini pobjeđivala je redom: Emma Touminen, Finska (6:1,6:2), Kheyla Giannotta, Belgija (6:3,6:2), Sarah Ben Aba, Turska (6:2,6:2), te u finalu Lilli Tagger, Austrija (6:3,6:3).

U ostale dvije kategorije pobjednice su bile: Alexia Ioana Tatu iz Rumunjske i Flora Johnson iz Engleske. Od tri pobjednice stvorena je round robin skupina, te su u međusobnim susretima odlučile o pobjednici turnira do 11 godina.  Prvi susret sa rumunjskom tenisačicom Tatu naša Dora je izgubila rezultatom 2:1 (3:6,6:3,tie break 2:10).  A kako je engleska tenisačica pobijedila Tatu, međusobni susret odlučivao je o pobjednici. Dora je morala pobijediti rezultatom 2:0 zbog količnika poena, što je i učinila (6:4,6:3). Još jedan lijepi uspjeh Dore, te veliko iskustvo u njenoj daljnjoj teniskoj karijeri - rekao je trener Teniskog kluba Opatija Denis Kurilić.

Ten-Pro Global Junior Tour je serija internacionalnih teniskih turnira mladih visoko talentiranih igrača. Ciljana skupina su ambiciozni, talentirani igrači i igračice tenisa iz cijeloga svijeta u kategorijama od 10 pa do 15 godina. Serija je to od 6 internacionalnih turnira godišnje u Europi ( Belgija, Nizozemska, Njemačka, Španjolska) te u USA.

Turnir je trajao od 27.10. do 03.11., a nastupilo je 453 tenisača i tenisačica, te je odigrano ukupno 275 susreta u 7 muških i 7 ženskih kategorija.

Izvještaji

Pregledajte rezultate naših Članica i pojedinaca

SSGO.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se