All for Joomla The Word of Web Design

Zajednica sportskih udruga grada Opatije.  Osnovana s ciljem razvitka i promicanja sporta.  Više O NAMA

Završena 47. Istarska rivijera Opatija 2019. teniski turnir iz ciklusa ITF WORLD TENNIS TOUR 15 S

47I.rivijeraOd ponedjeljka 25. do nedjelje 31. ožujka 2019.godine na terenima Tenis Kluba Opatija održano je 47. izdanje najdugovječnijeg teniskog turnira u Hrvatskoj-Istarska Rivijera. Nakon Poreča i Rovinja, Opatija je bila domaćin trećeg u nizu turnira.

U pretkvalifikacijama bilo je 57 prijavljenih igrača iz: Rumunjske, Srbije, Italije, Slovenije, Velike Britanije, Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država, Češke, Nizozemske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Kanade, Japana, Njemačke i Hrvatske. U Kvalifikacijama za glavni turnir borilo se 24 igrača iz: Slovačke, Austrije, Hrvatske (5 igrača), Srbije, Makedonije, Rumunjske, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Turkmenistana, Crne Gore, Njemačke, Mađarske, Češke i Italije. Najboljih 6 iz kvalifikacija pridružilo se 26-orici najbolje rangiranih sa ljestvice ITF-a.

U glavnom ždrijebu bila su 32 igrača iz: Mađarske, Francuske, Češke, Hrvatske (7 igrača), Srbije, Belgije, Slovenije, Italije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Latvije, Rusije, Švedske i Crne Gore.

Za pobjednika opatijskog turnira u parovima borilo se 16 parova.

U nedjeljnom finalu pojedinačnog turnira sastali su se Nerman Fatić (BiH) i Mate Valkusz (Mađarska), koji je prije nekoliko godina bio najbolji junior svijeta. Pobjednik turnira Istarska rivijera Opatija 2019. je Mate Valkusz. Rezultat finala je 2:0 (6:4, 6:1). Zanimljiv i lijep tenis, u prvome setu izjednačena igra, a u drugome setu došla je do izražaja bolja kvaliteta mađarskog igrača.

Dan ranije u finalu parova sastali su se zagrebačka braća Ivan i Matej Sabanov i Češka kombinacija Ondrej Krstov/Robin Stanek. Briljantnom igrom braća Sabanov pobjednici su turnira rezultatom 2:0 (6:1, 6:4).

Subotnjim finalistima u igri parova nagrade je podijelio legenda hrvatskog tenis Nikola Pilić, a u pojedinačnom dijelu pobjedniku turnira nagradu je podijelio predsjednik Sportskog saveza Grada Opatije Fernando Kirigin, a drugoplasiranom igraču direktor turnira Branimir Horvat. Finalnom susretu bila je nazočna i nova predsjednica Hrvatskog Teniskog Saveza Nikolina Babić.

U sklopu turnira održan je i Kid's day kada su djecu vrtića iz Opatije ugostili nekolicina najperspektivnijih igrača sa turnira i educirali djecu o osnovama tenisa, a sve kroz igru i smijeh - izvjestio je tajnik Teniskog kluba Opatija Miloš Vrenc.

Izvještaji

Pregledajte rezultate naših Članica i pojedinaca

SSGO.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se