All for Joomla The Word of Web Design

Zajednica sportskih udruga grada Opatije.  Osnovana s ciljem razvitka i promicanja sporta.  Više O NAMA

WKF World Cup i karate 1-youth league 2019.

Karate klub OpatijaProšlog se tjedna, od 2. do 4. srpnja 2019. godine, u Umagu održao jedan od najvećih karate događaja u svijetu po masovnosti, ali i po važnosti za sve mlađe uzraste od učenika do mlađih seniora - WKF karate training camp. Organizator je bio Hrvatski karate savez, a kate i borbe su vodili neki bivši i sadašnji Svjetski šampioni.

U vremenu od 4. do 5. srpnja, održao se Svjetski kup za uzraste U-12 (učenici) i U-21 (mlađi seniori) koji je okupio 1 206 natjecatelja iz 69 zemalja. Od 5. do 7. srpnja održala se Liga za mlade koja obuhvaća uzraste mlađih kadeta, kadeta i juniora i ona se boduje za Olimpijadu mladih. Na ligi je sudjelovalo 2 578 natjecatelja iz 70 zemalja.

- Ove navedene brojke nam govore koliko je jaka bila konkurencija i koliko je teško bilo doći do odličja ili plasmana, istaknuo je predsjednik i trener Karate kluba Opatija, Dragutin Galina.

Pet članova Karate kluba Opatija bili su sudionici kampa od kojih je četvero nastupilo na Svjetskom kupu u uzrastu U-12 (učenici) - Lana Rogović, Jana Redžić, Leon Buršić i Domagoj Šprem. Anton Baždarić kao junior +76 kg nastupio je na Ligi za mlade, ali nažalost bez plasmana.

-Jana Redžić i Leon Buršić ostvarili su plasman 7. mjesto što je veoma dobar rezultat za ovako veliko natjecanje. Svi natjecatelji su dali sve od sebe i ja im od svega srca na tome čestitam - izjavio je Dragutin Galina.

 

Izvor: Karate klub Opatija

Foto: Arhiva

Izvještaji

Pregledajte rezultate naših Članica i pojedinaca

SSGO.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se