All for Joomla The Word of Web Design

Zajednica sportskih udruga grada Opatije.  Osnovana s ciljem razvitka i promicanja sporta.  Više O NAMA

  • Home
  • Vijesti
  • Najave
  • Najavljen 3. Opatija Milenij Open - međunarodni stolnoteniski turnir koji počinje 5. travnja u opatijskoj sportskoj dvorani "Marino Cvetković"

Najavljen 3. Opatija Milenij Open - međunarodni stolnoteniski turnir koji počinje 5. travnja u opatijskoj sportskoj dvorani "Marino Cvetković"

 

Treće izdanje međunarodnogstolnoteniskog turnira Opatija Milenij Opena, koji će se od5.  do 8. travnja održavati u opatijskoj sportskoj dvorani „Marino Cvetković“, okupit će više od četiri stotine igračica i igrača iz 16 zemlja Europe, Azije i Amerike. Uorganizaciji Stolnoteniskog kluba „Opatija 08“ i Hrvatskog stolnoteniskog saveza, te suorganizaciji tvrtkeTTM iz Njemačke, na turnir stižu i brojni reprezentativci iz SAD-a, Uzbekistana, Rusije, Belgije, Njemačke,Slovačke, Portugala, Italije, Mađarske, Slovenije, Srbije, Švicarske, Austrije, Engleske i Hrvatske.

Nagradni fond seniorskog  turnira iznosi 6.550 dolara, a turnir seodržava i za kategorije najmlađikadeti/kadetkinje, mlađi kadeti/kadetkinje,kadeti/kadetkinje i juniori/juniorke. Zajuniorsku i kadetsku kategoriju turnir se boduje za svjetskurang listu, najavljeno je na konferenciji za novinare na kojoj su sudjelovali zamjenik gradonačelnika Opatije Emil Priskić, predsjednik Sportskog saveza grada Opatije Fernando Kirigin, te organizatori Diego Lipovšek iz opatijskog stolnoteniskog kluba, Renato Čengić, direktorHSTS-a i Damir Jurčić iz tvrtke TTM.

Opatija je i drugi hrvatski grad stolnog tenisa, iza Zagreba. Osim ovog velikog turnira, domaćin jei brojnih kampova HSTS-a, a jedan se kamp održava upravo sada uoči turnira, istaknuo je Čengić podcrtavajući kako Opatija ima veliki potencijal za razvoj sportskog turizma baziranog na vrhunskoj turističkoj usluzi.

-Prvi puta ove godine u Opatiju na turnir dolaze reprezentativci iz Amerike, a izuzetno malo je nedostajalo da na turnir dođu i vrhunski igrači iz Japana i Tajvana. Namjera nam je na ovaj turnir dovesti vrhunske stolnotenisače iz Azije - rekao je Čengić.

Za dolazak stranih stolnotenisača, reprezentativaca na opatijski turnir zaslužan je Damir Jurčić koji je motivirao brojne predstavnike nacionalnih saveza i federacija da na opatijski sportski event pošalju svoje najbolje igrače, rekao je Lipovšek.

O značaju turnira za grad govorio je i predsjednik SSGO-aFernando Kirigin. Podsjetio je kako je krenula priča o ovomturnir koji se ove godine održava treći puta.

-Priča o turniru, ali i organizaciji kampova HSTS-a, započela je još u doba izgradnje opatijske sportske dvorane. Ono što su organizatori ove manifestacije tada najavili, sada uspješno ostvaruju. Sportski savez grada Opatije je prepoznao taj potencijal i komisija za dodjelu sredstava pomogla je ovu priredbu koja ima i izuzetan turistički značaj za Opatiju u predsezoni, a na račun kojeg turistička privreda ostvaruje znatan broj noćenja - rekao je Kirigin, a predstavnik Grada Opatije, Emil Priskić naveo kako Grad Opatija voli sport i kako će i nadalje podržavati ovakve sportske događaje.

Uvod u opatijski međunarodni turnir je kamp namijenjen mladim stolnotenisačima koji je započeo početkom ovog tjedna. Opatijski sportski hram tako je već jučer bio pun „kao šipak“, a na posebno postavljenoj podlozi stolnotenisači su u besprijekornoj disciplini odrađivali trening kako bi bili što spremniji za sportske izazove koje slijede od ovog četvrtka.

Izvještaji

Pregledajte rezultate naših Članica i pojedinaca

SSGO.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se