All for Joomla The Word of Web Design

Zajednica sportskih udruga grada Opatije.  Osnovana s ciljem razvitka i promicanja sporta.  Više O NAMA

Edukacija o usklađenju statuta udruga sa Zakonom o udrugama RH

Udruga Kulturni front u suradnji sa Savjetom mladih Grada Opatije organizira kraću edukaciju o nužnim promjenama statuta udruga i njihovom usklađivanju u skladu sa smjernicama Zakona o udrugama. Naime, novim su Zakonom o udrugama propisane (do sada uglavnom izostavljene) stavke koje se trebaju nalaziti u statutima udruga, te je kao krajnji rok za usklađenje određen 30. rujan 2015. godine.


Udruge i druge organizacije koje svoje statute ne usklade sa zadanim smjernicama brisati će se iz Registra udruga, te se neće moći prijavljivati na većinu natječaja koje organiziraju tijela državne uprave ili lokalne uprave i samouprave (natječaji ministarstava, županija, gradova i općina).

Iako proces usklađivanja statuta sa odredbama Zakona o udrugama nije težak, za sve koji žele stručnu pomoć i savjete, udruga Kulturni front u suradnji sa Savjetom mladih Grada Opatije donosi radionicu na kojoj će se prezentirali osnovne novine koje donosi nova formulacija zakona, te dati preporuke kako izmjeniti statute da bi bili u skladu s Zakonom o udrugama. Edukaciju će voditi Branka Antić, dipl.iur, mentor i pravni savjetnik u sklopu STARTUP inkubatora Rijeka.

Kratka edukacija na rasporedu je u subotu 12. rujna od 10.00 do 13.00 sati (tako da ostaje 18 dana da se sazove skupština ili sastanak glavnog odbora udruge i da se statut na vrijeme uskladi sa Zakonom) u KD Zora u Opatiji. Sve zainteresirane udruge i pojedinci neka se jave na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Izvještaji

Pregledajte rezultate naših Članica i pojedinaca

SSGO.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se