All for Joomla The Word of Web Design

Zajednica sportskih udruga grada Opatije.  Osnovana s ciljem razvitka i promicanja sporta.  Više O NAMA

Auto klub Opatija

Vladimira Nazora 2 (pp 58)

51410 Opatija

Telefon: +385 51 271 603

GSM: +385 91 576 7293

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Website: http://www.akopatija.hr

Facebook: https://www.facebook.com/pages/AK-Opatija/303405866407364

 

Godina osnivanja: 1948.

 

Predsjednik: Igor Puž

Dopredsjednik: Branko Milohnić

Tajnik: Dražen Puž

 

Sportska škola: NE

Ekipa podmlatka: DA

Ekipa juniora: DA (do 23 godine)

Ekipa seniora: DA                 Rang natjecanja: Prvenstvo Hrvatske, Međunarodno prvenstvo Hrvatske

 

Mjesto održavanja treninga: usmeni dio u prostorijama kluba, praktični dio na prikladnim cestama, poligonima na parkingu, stazama na Grobniku i Preluku.

Treninzi: prema dogovoru. Usmeni dio uglavnom ponedjeljkom navečer, a praktični dio krajem tjedna ili vikendima, ovisno o raspoloživosti staza na Grobniku i Preluku.

Upisi novih članova: tijekom cijele godine na broj 091 576 7293 (Igor Puž).

Zanimljivosti:

Klub ima jednu ekipu podmlatka, a članovi se natječu u disciplinama autoslalom, kronometar i karting. Najveći uspjeh kluba u novije vrijeme je osvajanje klupske titule prvaka Hrvatske u 2013. godini u disciplini autoslalom, pri čemu su Dario Ružić i Nino Andrejević postali državni prvaci, a osvojena su i prva mjesta u klasi 1 (Jurica Ružić), klasi 6 (Dario Ružić), klasi 7 (Nino Andrejević) te klasi 9 (Marin Jurčić). Nino Andrejević iste je godine osvojio prvo mjesto i u konkurenciji juniora, a slavio je ispred klupskog kolege Lea Rudana, koji je ujedno osvojio prvo mjesto među juniorima u disciplini kronometar.

Nino Andrejević je trenutno najistaknutiji član kluba. Pet godina zaredom je osvojio prvo mjesto u Prvenstvu Hrvatske u konkurenciji juniora u autoslalomu te je 2013. godine proglašen najboljim juniorom u hrvatskom autosportu. 

Auto klub Opatija prepoznatljiv je i po organizaciji sportske manifestacije "Rally Opatija", koja je u 2016. godini doživjela svoje 25. izdanje te je osim u kalendar Prvenstva Hrvatske, uvrštena u prestižni Mitropa Rally Cup, Alpe Adria Cup i Šampionat BiH. Pred nekoliko godina unutar kluba je osnovana i sekcija mjeritelja vremena, AK Opatija Sport Timing, koja se kvalitetom i radom već dokazala u Hrvatskoj i Sloveniji.

Izvještaji

Pregledajte rezultate naših Članica i pojedinaca

SSGO.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se