All for Joomla The Word of Web Design

Zajednica sportskih udruga grada Opatije.  Osnovana s ciljem razvitka i promicanja sporta.  Više O NAMA

Rezultati sa 29. GRAND PRIX CROATIA u Samoboru

Leon Gran PriXOd 17. do 19. siječnja 2020. godine održao se jedan od najjačih međunarodnih turnira u karateu u Europi za mlađe uzraste 29. GRAND PRIX CROATIA u  Samoboru. Na istom je nastupalo 2.000 natjecatelja iz 277 klubova i 23 države. Taj turnir je bio izborni za mušku i žensku kadetsku, juniorsku i mlađe seniorsku reprezentaciju Karate kluba Opatija za odlazak na Europsko prvenstvo koje se održava početkom veljače u Budimpešti.

Na turniru su sudjelovale i mnoge druge reprezentacije, jer je to bilo zadnje natjecanje za provjeru njihovih reprezentativaca pred odlazak na prije spomenuto EP. Konkurencija je bila veoma jaka što pokazuju i brojke sudionika turnira,a u svakoj kategoriji je nastupalo oko 50 natjecatelja. Osim navedenih uzrasnih kategorija na turniru su bile i kategorije mlađih uzrasta od učenika do ml. kadeta u borbama pojedinačno kao i open ktg za seniore u borbama. Osim borbi bilo je za uzraste od cicibana do seniora kate pojedinačno kao i kate za osobe s invaliditetom i kate ekipno od ml. učenika do juniora. Na turniru je sudjelovalo i 5 naših najboljih natjecatelja u 7 kategorija. 
U petak su na rasporedu bili kadeti i kadetkinje, u borbama je nastupala kadetkinja Katja Knežević u ktg -54 kg. Svojim je nastupom došla do četvrtfinala gdje gubi od Talijanke minimalnim rezultatom 1:0. Talijanka zatim gubi u polufinalu i Katja ostaje bez repasaža i bez plasmana, ali je u konkurenciji od 48 cura ušla među 8 najboljih štoje odličan rezultat u takvoj konkurenciji. U subotu su na rasporedu bili juniori/ke, U-21 (m+ž), seniori open u borbama i seniori/ke u katama. U nedjelju su bile na rasporedu sve ostale kategorije u katama pojedinačno i ekipno kao i učenici i ml.kadeti u borbama. Rezultati su sljedeći: Jana Redžić u učenicama -40 kg i u ml. kadetkinjama -40 kg, Leon Buršić u učenicima -46 kg i u ml. kadetima -45 kg, Lana Rogović u ml. kadetkinjama -40 kg i Domagoj Šprem u ml. kadetima -36 kg.Do odličja je došao Leon Buršić u ktg učenika -46 kg, osvoja brončanu medalju, dok je u ml. kadetima -45 kg osvojio 5. mj. što je također izvrstan rezultat u takvoj konkurenciji. Jana Redžić je u ktg učenica -40 kg osvojila 7. mjesto, a isti plasman je ponovila i u ktg ml. kadetkinja -40 kg. Lana Rogović je nastupila u ktg ml. kadetkinja -40 kg, ali nije imala dovoljno sportske sreće izgubivši od Ukrajinke koja gubi u polufinalu i time Lana ne dobiva priliku da kroz repasaž dođe do odličja. Domagoj Šprem je dobro počeo pobijedivši Talijana u 1. kolu, ali u drugom gubi od Ukrajinca koji na žalost ne uspijeva ući u finale, već tijesno gubi u polufinalu i Domagoj ne dobiva priliku da kroz repasaž dođe do odličja.

Izvor: Karate klub Opatija

Izvještaji

Pregledajte rezultate naših Članica i pojedinaca

SSGO.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se