Zajednica sportskih udruga grada Opatije.  Osnovana s ciljem razvitka i promicanja sporta.  Više O NAMA

Enrico Marotti pobjednik PWA regate svjetskog kupa u Japanu

Winning momentU periodu od 11. do 15.11.2022. grad Yokosuka - Japan, bio je domaćin posljednje ovosezonske regate Svjetskog kupa u windsurfu - disciplina slalom. Organizator regate je Professional Windsurf Association (PWA), te je ovo ujedno i najelitnije natjecanje u profesionalnom windsurfu.
Regati punog naziva "Fly! ANA Windsurfing World Cup" prisustvovalo je 56 vozača iz cijelog svijeta, a među njima je bio i naš predstavnik Hrvatske, Enrico Marotti.


Nakon 5 neizvjesnih dana, nepredvidive prognoze i teških uvjeta, Enrico je osvojio zasluženo 1. mjesto u najjačoj svjetskoj profesionalnoj konkurenciji. Ovo je jedan od najvećih uspjeha Enricove sportske karijere i hrvatskog windsurfa te će svakako ostati upisan u povijest nacionalnog sporta.
Pobjedom na ovoj regati, Enrico je također ostvario i veliko, 3. mjesto, u ukupnom svjetskom poretku PWA (Professional Windsurf Association) u sezoni 2022. To je ujedno i prvi puta u njegovoj karijeri, da u profesionalnoj konkurenciji osvaja postolje u ukupnom poretku.

Izvještaji

Pregledajte rezultate naših Članica i pojedinaca

SSGO.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se