Zajednica sportskih udruga grada Opatije.  Osnovana s ciljem razvitka i promicanja sporta.  Više O NAMA

Klub odbojke na pijesku Opatija osvojio peto mjesto na prvom međunarodnom klupskom prvenstvu iz odbojke na pijesku

Kop OpatijaProteklog vikenda, 17.-19. veljače, održalo se prvo međunarodno klupsko natjecanje u Beču u sportskom kompleksu Maxx Sport Centers u organizaciji MEVZA federacije. Natjecanje se organiziralo samo u muškoj konkurenciji, dok će se kod žena isto organizirati u Ljubljani, 17.-19. ožujka, u odbojkaškom centru Ludus - Črnuče.
Ovo je natjecanje ujedno i povijesni događaj, jer se po prvi put susreti vode između klubova, što za odbojku na pijesku nije do sad bio slučaj. Klupska natjecanja inače su se vodila samo unutar pojedinih zemalja na državnoj razini. Susreti između klubova izgledaju kao i u našoj ligi, osim što se u slučaju izjednačenih kriterija igra „zlatni set“.


Na turnir se prijavilo osam klubova iz pet država članica MEVZA organizacije. Klubovi koji su sudjelovali došli su iz Češke, Slovačke, Austrije, Mađarske i Hrvatske. Opatijci su, zauzevši treće mjesto u skupini B stigli do „malog četvrtfinala“ gdje su poraženi od češkog sastava Prague Beach Team. U skupini su odigrali 1:1 protiv mađarskog Strandroplabdazsaserta, potom su poraženi od češkog Strahova 2:0, a onda su odigrali 1:1 protiv češkog Beach Punk Team-a iz Brna. Treće mjesto značilo je odlazak u borbu za polufinale protiv drugoplasiranog iz skupine A gdje je sastav iz Praga trenutno ipak bio prejak za naše Opatijce. Time je KOP Opatija zauzeo peto mjesto.
Boje Opatije su u Beču branili: Ivan Đorđević, Josip Pribanić, Tonko Pavičević, Domagoj Babok i Toni Bačić.
- „Možemo biti zadovoljni uspjehom, budući da sve države članice imaju infrastrukturu u kojoj mogu trenirati 12 mjeseci u godini, dok mi održavamo formu igrajući dvoransku odbojku uz povremene odlaske u sportski centar Ludus u Ljubljani gdje idemo već ovog petka s curama kadetskog uzrasta. U polufinalu su se susrele ekipe koje su trenutno razina ispred nas. Igrači tih klubova su profesionalci „pjeskaši“ i vrlo su uspješni na međunarodnim turnirima pojedinačnog karaktera. Shvatili smo da možemo igrati sa svima čak i u ovom periodu te smatramo da uz potrebna ulaganja i dovoljan broj treninga možemo biti i uspješniji. Iako smo bili jedini predstavnici Hrvatske, smatramo da će u budućnosti biti veći broj klubova koji će se odlučiti za ovakva putovanja. Time bi sigurno potaknuli potencijalne ulagače za izgradnju potrebne infrastrukture i nadahnuli više mladih odbojkaša da se okušaju i na pijesku.“
Klupska odbojka na pijesku tek je počela s razvojem. Planira se dostići razina na kojoj možemo očekivati natjecanja poput Lige prvaka u organizaciji CEV-a (Europske odbojkaške federacije) koja je trenutno prisutna samo u dvoranskoj odbojci. Time će se dostići i bolji kriteriji pri Olimpijskom odboru koji je važan za odluke koje bitno utječu na politiku razvoja pojedinog sporta.

Izvor i Foto: Klub odbojke na pijesku Opatija

Izvještaji

Pregledajte rezultate naših Članica i pojedinaca

SSGO.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se