All for Joomla The Word of Web Design

Zajednica sportskih udruga grada Opatije.  Osnovana s ciljem razvitka i promicanja sporta.  Više O NAMA

Završen 55. ITF Internacionalni teniski turni veterana Opatija 2019.

Tenis 55.ITFITF 55. izdanje Internacionalnog turnira veterana Opatija 2019 je za nama. Naš turnir jedan je od najstarijih turnira veterana u svijetu. Iz godine u godinu iz čitavog svijeta, sa svih kontinenata pohode tenisači i tenisačice Opatiju - rekao je u ime organizatora Teniskog kluba Opatija - Miloš Vrenc te ukratko izvjestio o rezultatima i dojmovima s turnira.

"I ove godine bilo je živo na terenima u Gervaisovoj ulici! Preko 100 tenisača i tenisačica iz 23 zemlje svijeta natjecalo se 6 dana u 8 dobnih skupina. Tko prati veteranske turnire zna da su poneki susreti po naboju ravni i ATP turnirima. Bilo je i susreta izvanredne teniske kvalitete, ali najvažnije je jedno pozitivno ozračje i veselje koje redovito prati ovaj turnir. Velik broj igrača redovito dolazi u Opatiju samo radi turnira. Trajanja turnira pratilo je lijepo, ali ekstremno toplo vrijeme. Uz prkos vrućini i najstariji igrači igrali su sa žarom i borbenošću.

Zastupljene su bile 23 zemlje svijeta i sa gotovo svih kontinenata: Australia, Austrija, Belgija, Češka Republika, Španija, Finska, Njemačka, Mađarska, Italija, Japan, Latvija, Litva, Moldavija, Nigerija, Novi Zeland, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Srbija, Turska, USA i Hrvatska. Tenisači su se natjecali u 8 dobnih skupina (+40, +45, +50, +55, +60, +65, +70 i +75), a tenisačice u 4 dobne skupine ( +45, +50, +55 i + 60 ).

Najkvalitetniji susreti bili su oni u grupi 40+ i 45+. U „najmlađoj“ skupini pobjednik je naš član Zoran Stojanović.

Članovi našeg Kluba Predrag Marohnić i Marija Kusanović plasirali su se na drugo mjesto. Opatijski bodul Predrag Marohinić izgubio je u finalu u skupini 75+ od Alana Walsh-a iz Australije, a Mare Kusanović u grupi 65+ izgubivši od Marie Elise Marcon iz Italije.

Da naš Klub ima više pobjednika turnira pobrinuo se Davor Kostelić, koji je u paru sa Manuelom Radicem iz Australije pobjednik skupine 55+. Marija Kusanović u paru sa Mirom Grm iz Slovenije „dogurala“ je do polufinala u skupini 65+.

Najljepši tenis viđen je u susretu Jens Gerlacha i prošlogodišnjeg pobjednika Emila Egerera. Pobjedio je Gerlach u tri seta. U kategoriji 50+ pobjednik je Andrea Mignucci iz Italije, u kategoriji 55+ Marc Minor iz Njemačke, u slovenskom finalu Zmago Tajnšek bio je bolji od Rudia Badelja u kategoriji 60+, a prošlogodišnji uspjeh ponovio je Bruce Barrett iz USA. Antonia Ana Oliver Molinos iz Španije pobjednica je u kategoriji Dame 45+, Rosa Balta iz Mađarske u kategoriji 50+, Jana Gulasova iz Slovačke u kategoriji 55+ i Silvia Reigl iz Austrije u kategoriji 60+.

Svaki turnir, pa tako i naš ima svog „dobrog duha“! Naša dobra dušica je Mirta Despot Bedeković, alfa i omega veteranskog turnira. Više desetljeća obavlja naj zahtjevnije dužnosti: naplatu kotizacije turnira i 24 satnu komunikaciju sa svim igračima. Tečno govori i piše 5 jezika: Španjolski, njemački, talijanski, engleski i francuski.  Turni zna poneki dan trajati duboko u noć, ali Mirta je na raspolaganju cijelo vrijeme.  Direktori i ostalo prateće osoblje u organizaciji mijenjali su se tokom proteklog vremena, ali turnir bez Mirte je nezamisliv. Svi smo mi prolazni i zamjenjivi u životu, ali mislim da će Mirtu bit teško nadmašit!

Uvjereni smo da je većina sudionika zadovoljno organizacijom i protekom turnira. Uvijek može i treba težiti boljem, ali atmosfera tijekom cijelog turnira bila je pozitivna i puno druženja i smijeha. Pred nama je još jedan, ovaj put 56. po redu turnir Opatija 2020" - zaključio je Vrenc.

 

FOTO: Teniski klub Opatija

Izvještaji

Pregledajte rezultate naših Članica i pojedinaca

SSGO.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se