All for Joomla The Word of Web Design

Zajednica sportskih udruga grada Opatije.  Osnovana s ciljem razvitka i promicanja sporta.  Više O NAMA

Sedmo izdanje Opatijskog sportskog dana u virtualnom okruženju

OSD 2020Obilježavanje 7. Opatijskog sportskog dana ove će se godine zbog posebnih okolnosti uvjetovanih koronavirusom održati u virtualnom okruženju.  

Sedmi po redu Opatijski sportski dan održat će se pod motom „Reci DA sportu u Opatiji“ u četvrtak, 10. rujna u virtualnom okruženju, a ovim online događanjem će se ujedno obilježiti i Hrvatski olimpijski dan.

Obilježavanje Opatijskog sportskog dana i Hrvatskog olimpijskog dana održava se već sedmu godinu zaredom u organizaciji Sportskog saveza grada Opatije, s ciljem edukacije i informiranja djece, mladih i građana o dobrobiti sporta i rekreacije te upoznavanja javnosti s lokalnom sportskom zajednicom, a uz pomoć Osnovne škole „R. K. Jeretov“, Društva „Naša djeca“, Kluba za športsku rekreaciju „Gorovo“ i Dječjeg vrtića „Opatija, a pod pokroviteljstvom Grada Opatije. Ova je manifestacija dio Kurikuluma Osnovne škole „R. K. Jeretov“ te je tijekom proteklih godina kroz aktivnosti održane u Sportskoj dvorani prošlo preko 4 tisuće učenika, a više od 50 opatijskih udruga predstavilo je sportske i druge aktivnosti za djecu. Zbog epidemioloških mjera o zabrani okupljanja ove godine će se organizirati radionice za niže razrede škole na temu važnosti bavljenja sportom i obilježavanja Opatijskog sportskog dana i Hrvatskog olimpijskog dana te će učenici riječima i slikom poslati poruke o važnosti sporta. U Sportski dan će se uključiti i mališani Dječjeg vrtića Opatija koji će crtati na temu „Moj najdraži sport“ te fotografijom zabilježiti kako vježbaju u sportskom kutku vrtića. Mali sportaši, članovi opatijskih sportskih udruga u obilježavanje Sportskog dana uključit će se fotografijama sa svojih treninga. Sve poruke, crteži i fotografije učenika, vrtićara i malih sportaša objavit će se u prigodnom videu o obilježavanju ovogodišnjeg praznika sporta.

Na web stranicama i društvenim mrežama Sportskog saveza, škole, vrtića, Društva „Naša djeca“ od četvrtka, 10. rujna, može se pogledati video-retrospektiva s fotografijama svih dosadašnjih obilježavanja Opatijskog sportskog dana, od 2014. do 2019. godine, kao i „prolistati“ najnovije izdanje brošure „Reci DA sportu u Opatiji“. Sportski savez svake godine izdaje ovu brošuru koja pruža informacije o opatijskim sportskim klubovima s ciljem približavanja sporta najmlađima i uspostavljanja kvalitetnog kontakta djece i roditelja sa sportom, kao i nekoliko savjeta za roditelje malih sportaša.

U suradnji s Hrvatskim zavodom uza javno zdravstvo Sportski savez je osigurao edukativne plakate „Svakodnevno 10.minutno vježbanje za djecu“ s uputama za razgibavanje u učionicama, a koji će svoje mjesto naći u razredima škole i u sportskom kutku Dječjeg vrtića.

- Unatoč koroni nastavljamo obilježavanje Opatijskog sportskog dana kojim ujedno slavimo i Hrvatski olimpijski dan. Ove godine organiziramo sedmi po redu Opatijski sportski dan pod motom „Reci DA sportu u Opatiji“, a zbog propisanih epidemioloških mjera sve aktivnosti održat će se u virtualnom okruženju. Sportski savez izdao je sedmo izdanje brošure „Reci DA sportu u Opatiji, a koja se može pogledati na web stranicama Sportskog saveza te naših partnera Osnovne škole „R. K. Jeretov“, Društva „Naša djeca“, KŠR „Gorovo“ i Dječjeg vrtića, kao i na webu Grada Opatije te opatijskih sportskih klubova. Za svaki su klub navedeni osnovni podaci o tome kako ih pronaći, kontaktirati i pridružiti im se bilo rekreativno, bilo s natjecateljskim ambicijama. Pozivam sve da izaberu sport za sebe, naročito one najmlađe, jer danas svi puno sjedimo ispred računala i ekrana i važno je da se bavimo nekom sportskom ili rekreativnom aktivnošću, istaknuo je predsjednik Sportskog saveza Dragutin Galina.

Izvještaji

Pregledajte rezultate naših Članica i pojedinaca

SSGO.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se