Zajednica sportskih udruga grada Opatije.  Osnovana s ciljem razvitka i promicanja sporta.  Više O NAMA

Tjedan sportskog usavršavanja 2023.

ZSPGZZajednica sportova PGŽ sedmu godinu zaredom organizira Tjedan sportskog usavršavanja PGŽ od 9. do 13. listopada 2023. godine. 

Tijekom pet dana programa moći će se čuti raznovrsna predavanja na teme sportske problematike. Cilj je educirati i usavršavati sportski kadar, ali uključiti i zainteresirano građanstvo.

Ovogodišnje teme bazirati će se na edukaciju i informiranje sportskih trenera, administratora, kineziologa, odgojitelja, provoditelja sportske rekreacije te svih ostalih koji rade s djecom i mladima. Teme će biti raznovrsne: od predavanja o benefitima bavljenja sportsko-rekreativnim aktivnostima u prirodi, sportskog marketinga kroz uspješan primjer iz susjedne Slovenije, do stručne analize prijelaza sportaša iz juniorske u seniorsku kategoriju, Olimpijske radionice u režiji Hrvatske olimpijske akademije te predstavljanja programa osposobljavanja za sportske administratore.

PRIJAVE NA PREDAVANJA:
Prijave na pojedinačno predavanje vrše se preko maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do popunjenja mjesta ili najkasnije dan prije termina predavanja.

Sva predavanja polaznici su u mogućnosti pratiti bez naknade.
Sva predavanja su otvorena za javnost.

PROGRAM:
Ponedjeljak, 9.10.2023. u 17.00 sati, Veleučilište PAR

Predavanje: Tjelesna aktivnost u prirodi i mentalno zdravlje

U ovome će se predavanju povezati dva područja: tjelesne aktivnosti na otvorenom i briga o mentalnom zdravlju, pa će se govoriti o dobrobitima koje aktivnosti na otvorenom mogu imati za mentalno zdravlje. Bit će predstavljeni rezultati nekih istraživanja o ovoj temi, a sudionici će moći podijeliti i vlastita iskustva i promišljanja o temi.

Predavačica: Helena Štrucelj

——————

Utorak, 10.10.2023. u 17.00 sati, Veleučilište PAR

Predavanje: Kako do punih tribina u nižim ligama?

Košarkški klub iz obližnje Ilirske Bistrice već godinama po službenoj statistici slovi za jednog od najgledanijih u Sloveniji. Prošle je sezone, kao trećeligaški klub, bio najgledaniji u Sloveniji po broju gledatelja na domaćim utakmicama. Kako je mjesto od 4.500 stanovnika toliko vezano za klub, što vodstvo kluba radi na sportskom i marketinškom planu, kako funkcionira interna organizacija doznati ćemo od predsjednika kluba Tomaža Slaveca.

Predavač: Tomaž Slavec

——————

Srijeda, 11.10.2023. u 17.00 sati, Veleučilište PAR

Predavanje: Priprema sportaša za prijelaz iz juniorskih u seniorske kategorije

U ovom predavanju dobiti ćemo teorijski i praktični uvid u cjelokupnu problematiku prijelaza mladih sportaša iz juniorske u seniorsku kategoriju. Trener Delač ima višegodišnje iskustvo rada sa juniorsko-seniorskim košarkaškim ekipama te razvojnim programima koji obuhvaćaju upravo taj izrazito osjetljivi transfer u seniorsku konkurenciju. 

Predavač: Teddy Delač

——————

Četvrtak, 12.10.2023. u 15.00 sati, Veleučilište PAR

Radionica: Predstavljanje projekta Olimpijska radionica

Hrvatska je olimpijska akademija u ožujku 2019. pokrenula projekt radionica o olimpizmu i olimpijskim vrijednostima za učenike osnovnih i srednjih škola. Svaka obrazovna radionica traje jedan školski sat, u dogovoru s nastavnikom tjelesne i zdravstvene kulture ili razredne nastave, budući da učenici umjesto sata tjelesne i zdravstvene kulture imaju radionicu koja se provodi u školskoj sportskoj dvorani. Kroz radionicu učenici na interaktivan način imaju priliku naučiti nešto o antičkim olimpijskim igrama, modernom olimpijskom pokretu i njegovom osnivaču Pierre de Coubertinu te o olimpijskim vrijednostima.

Predavač: Hrvatska olimpijska akademija

——————

Petak, 13.10.2023. u 16.00 sati, Veleučilište PAR

Predavanje: Sportski administrator – predstavljanje programa

Program osposobljavanja za poslove organizatora poslovanja u sportskoj organizaciji obuhvaća osposobljavanje kvalitetnog stručnog kadra za realizaciju organizacijskih poslova u sportu, sportskim udrugama kao i u djelatnostima povezanim sa sportom. Kako se poslovno okruženje često i brzo mijenja, pogotovo ono sportsko, mijenjaju se i načini poslovanja. Upravo iz tog razloga, pravovremeno i kontinuirano usavršavanje, odnosno obrazovanje doprinosi razvoju sporta i efikasnom upravljanju sportskim organizacijama. Program osposobljavanja za poslove organizatora sportskog poslovanja u sportskoj organizaciji bi formalizirao znanja, vještine, sposobnosti i praktična iskustva polaznika dajući im uz to i dodatne informacije, znanja i vještine stvarajući jednu zaokruženu cjelinu znanja potrebnih za dobro i organizirano poslovanje. Cilj ovog programa kojeg priprema Hrvatska olimpijska akademija je obrazovati djelatnike sportskih organizacija za što kvalitetnije i efikasnije obavljanje poslova usvajanjem specifičnih znanja važnih za sport, uvažavajući već prije stečena znanja.

Predavač: Saša Ceraj

Izvještaji

Pregledajte rezultate naših Članica i pojedinaca

SSGO.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se