All for Joomla The Word of Web Design

Zajednica sportskih udruga grada Opatije.  Osnovana s ciljem razvitka i promicanja sporta.  Više O NAMA

Smjernice sportašima za očuvanje mentalnog zdravlja

Hrvatska psihološka komora izdala je smjernice sportašima za očuvanje mentalnog zdravlja za vrijeme provođenja sigurnosnih mjera tijekom trajanja epidemije (pandemije) COVID-19, dostupne ovdje.

Potpora za poduzetnike u djelatnostima pogođenima Koronavirusom

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje objavili su javni poziv za Potporu za poduzetnike u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19). Uvjeti javnog poziva kao i kriteriji koje svaki poslodavac mora udovoljavati, nalaze se ovdjeSkrećemo pažnju na točke prihvatljivih prijavitelja:
• poslodavci koji ne mogu obavljati djelatnost sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite (nacionalnog, županijskog, jedinica lokalne samouprave),
• i drugi poslodavci koji mogu dokazati utjecaj posebnih okolnosti.

Upute i preporuke u vezi održavanja i organizacije sportskih natjecanja

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije daje suglasnost uz poštivanje slijedećih uvjeta :

- Da se uvaže preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

- Da se uvaže preporuka o postupanju vezano uz sportske objekte, organizaciju i održavanje sportskih natjecanja i događanja Središnjeg državnog ureda za sport.

- Da se ne održavaju sportska natjecanja i ostala okupljanja na kojima bi mogli učestvovati sudionici iz područja zahvaćenih epidemijom COVID-19 koja su objavljena dnevnim priopćenjima Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske  https://civilna-zastita.gov.hr/ .

- Da organizator svakodnevno prati popis zahvaćenih područja (COVID-19) do održavanja javnog događaja, kako bi odluku o održavanju mogao donijeti neposredno prije samoga održavanja. Isto je neophodno zbog mogućih promjena od najave do dana održavanja skupa i s time organizator mora računati kako bi bio ispoštovao preporuke na dan održavanja.

Čitaj više

Postupanja kod organizacije i održavanja sportskih natjecanja zbog pojave koronavirusa

Zbog zainteresiranosti sportske javnosti u svezi postupanja oko organizacije i održavanja sportskih natjecanja zbog pojave koronavirusa, Središnji državni ured za sport, u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, izdalo je sljedeće priopćenje: Posebno apeliramo da se prije odluke o održavanju ili otkazivanju pojedinog natjecanja svaki organizator obrati stožeru civilne zaštite jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave u kojoj se treba održati natjecanje kako bi dobili upute o postupanju. Isto tako, preporučamo da se dodatno obrati pažnja na organizaciju natjecanja onih sportova u kojima dolazi do izravnog kontakta sudionika te je mogućnost zaraze izraženija kao i na natjecanja na koja dolaze natjecatelji iz zemalja u kojima je prepoznat velik broj oboljelih od koronavirusa. Također, posebnu pažnju treba posvetiti organizaciji događaja na kojima se očekuje veći broj sudionika jer je time i mogućnost prenošenja uzročnika veća.

Čitaj više

Enricu Marottiju najviša državna sportska nagrada „Franjo Bučar“

IMG 6ec34919e8437afeca153e2845138e93 VEnrico Marotti, član Društva sportova na moru Volosko, dobitnik je najviše državne nagrade na području sporta "Franjo Bučar", koja mu je jučer dodijeljena na svečanosti u Hrvatskom saboru u Zagrebu.

Nagradu "Franjo Bučar" za životno djelo dobili su legenda MNK Dinama Zdenko Kobeščak, bivši rukometaš i autor stručnih radova na temu rukometa Zdravko Malić te posmrtno vaterpolist, vaterpolo trener i izbornik vaterpolo reprezentacije Duško Antunović, dok su dobitnici godišnje nagrade članovi Davis Cup reprezentacije, koji su krajem studenog 2018. u Lilleu svladali Francusku i po drugi put u povijesti donijeli Davis Cup u Hrvatsku, alpinist i putopisac Darko Berljak, bivši vaterpolist i vaterpolski trener Vlaho - Mišo Asić, dugogodišnji liječnik hrvatske košarkaške reprezentacije Miran Martinac, poznati sportski novinar Zdravko Reić, aktualna europska prvakinja u bacanju koplja za gluhe osobe Laura Štefanac, dekan Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Tomislav Krističević, proslavljeni vaterpolist i vaterpolski trener Zoran Roje, bivša rukometašica Klaudija Bubalo, reprezentativac i bivši svjetski prvak u taekwondou Filip Grgić, svjetski prvak u jedrenju na dasci Enrico Marotti te legendarni košarkaš Nikola Plećaš.

Čitaj više

Izvještaji

Pregledajte rezultate naših Članica i pojedinaca

SSGO.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se