All for Joomla The Word of Web Design

Zajednica sportskih udruga grada Opatije.  Osnovana s ciljem razvitka i promicanja sporta.  Više O NAMA

Talanta - najbrža jedrilica regate "Susak za dvoje"

TalantaRegata Susak za dvoje i Susak za posade u organizaciji Yacht Cluba Croatia, startala je po planu, u petak 26.11. u 10 sati ujutro. Po laganoj tramontani, 10 jedrilica s dvojcima te 8 jedrilica s punim posadama, startalo je ispred Aci marine Opatija u Ičićima, te se uputilo prema Velim vratima, gdje ih je dočekao jugozapadnjak 15-20 čv. Brže jedrilice, taj je jugozapadnjak pratio skroz do otoka Suska, dok je dio sporijih jedrilica ostao u bonaci između Grada Cresa i Lubenica. Navedena bonaca, dočekala je i najbrže jedrilice u povratku, te su do subote ujutro oko 5, brže jedrilice nestrpljivo čekale vjetar dok im se velikom brzinom približavao ostatak flote, koji je Susak okrenuo mnogo kasnije, ali je s umjerenim jugom u krmu, brzo nadoknađivao zaostatak. Borba se nastavila u Velim vratima, u kojima je jugo osjetno oslabilo, te su se posade odlučivale za različite taktike prolaza. Nekoliko se jedrilica konstantno izmjenjivalo u vodstvu, te se o pobjednicima odlučivalo na potezu Lovran-Ičići, gdje je 8 jedrilica ušlo izjednačeno. Tu je na scenu nastupila treća nevera koja je, tijekom noći i jutra, prešla preko natjecatelja.
Najbrza jedrilica regate Susak za dvoje, Talanta, Pogo 40 S2, posada Michael Puehse i Ivan Holjar! Nakon 100 NM jedrenja, u cilj su usli 50 sekundi ispred proslogodisnjih pobjednika Niki Keser i Hrvoja Petrovica na DSK Extreme, 1 min 55 sec ispred posade Fly5, te 2 min 35 sec ispred posade Enigme.
Raspored ulaska u cilj, odlucilo je snalazenje tijekom zadnjih 5 minuta regate, u kojima je fronta nevere s udarima 35 cv, pomela posade koje su do tada, po laganom juzinu, s punim jedriljem, pokusavale izboriti se za svaki metar, nadajuci se da ce uhvatiti kljucnu prednost prije nevere.
8 jedrilica je ušlo u cilj unutar samo 10 minuta, nakon više od 21-og sata neprekidnog jedrenja - izvjestio nas je u ime organizatora Petar Smojver.
Zakljucak! Spektakularna regata, s spektakularnim finisem!

Izvještaji

Pregledajte rezultate naših Članica i pojedinaca

SSGO.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se