Zajednica sportskih udruga grada Opatije.  Osnovana s ciljem razvitka i promicanja sporta.  Više O NAMA

Tri plasmana peto mjesto za Opatijce na PH u karateu

PH karate 2023Na Prvenstvu Hrvatske održanom proteklog vikenda u Jelkovcu (Sesvete) kraj Zagreba članovi Karate kluba Opatija osvojili su tri plasmana peto mjesto.Prvenstvo je bilo za uzraste kadeta, juniora i ml. seniora u borbama pojedinačno. Sudjelovala su 394 natjecatelja iz 67 klubova naše lijepe Hrvatske. Iz našeg kluba je nastupalo troje natjecatelja u 5 kategorija - Anton Baždarić, Lana Rogović i Jana Redžić.

Anton je radio kategoriji ml. seniora +84 kg u kojoj je sudjelovalo 13 natjecatelja i ostao bez plasmana.

Lana je radila kategoriju  juniorki -53 kg i  kategoriju kadetkinja -54 kg. U kategoriji juniorki je nastupalo 13, a u kategoriji kadetkinja 33 natjecateljice. U kategoriji juniorki pobijedila je u prvom kolu, a izgubila u drugom od finalistice koja ju je vukla u repasaž. Prvu borbu repasaža pobjeđuje, a drugu borbu za broncu gubi i osvaja plasman 5. mjesto. U kategoriji kadetkinje nije odradila na svom nivou, a moramo napomenuti da je i konkurencija bila veoma jaka. Tu je izgubila u 2. kolu, a protivnica gubi u slijedećoj borbi i tako Lana ostaje bez repasaža i bez plasmana - rekao je trener Dragutin Galina.

Jana Redžić je također radila kategoriju juniorki -59 kg i kategoriju kadetkinje -61 kg. U  juniorkama su nastupale 22, a u  kadetkinjama 26 natjecateljica. Jana je obadvije borbe odradila dobro ali u kategoriji kadetkinja  joj je nedostajalo malo sportske sreće. Naime u kategoriji juniorki je pobijedila u prvom i drugom kolu, a izgubila u trećem (četvrtfinale). Protivnica ulazi u finale i Jana nastupa u repasažu. Prvu borbu repasaža pobjeđuje dok drugu borbu za broncu gubi od viceprvakinje Europe i osvaja plasman 5. mj. Dobar rezultat s obzirom da su to malo starije cure. U kategoriji kadetkinja pobjeđuje prva dva kola. U trećem kolu (četvrtfinale) gubi ali protivnica ulazi u finale i Jana radi repasaž. Prvu borbu repasaža dobiva dok drugu borbu za broncu na žalost gubi na „senshu“ (prednost prvog boda), a rezultat je bio neriješen 2:2. Šteta, jer je Jana realno bolja od te natjecateljice i trebala je osvojiti tu broncu ali jednostavno nije išlo. Neki put nedostaje te sportske sreće i završi kako završi. Na žalost ne pobjeđuje uvijek bolji - zaključio je Galina 

Izvještaji

Pregledajte rezultate naših Članica i pojedinaca

SSGO.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Saznajte više Slažem se